0552-678-82-82 0358-252-82-82

Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı
Birden fazla bozukluğu içeren genel bir tanı grubu olup, erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim , dil gelişimi ve davranış alanlarında yetersizliklere sahip olma durumudur. En çok bilinen Yaygın Gelişimsel Bozukluk Otizm'dir.
Bu tanı grubu içerisinde yer alan her yaştaki bireyin gelişimsel özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alınarak kurumumuzca hazırlanmış ve uygulanmakta olan programlar doğrultusunda, "Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Tanısı (YGB)" olan bireylere aşağıdaki "Becerileri Kazandırma" ve "Becerileri Artırma" amaçlanmaktadır.
- Eşleme Beceriler
-Taklit Becerileri
-Yönerge Takip Becerileri
-Görsel Destek Kullanımı
-Alıcı Dil Becerileri
-İfade Edici Dil Becerileri
-Oyun ve Müzik Becerileri
-Öz Bakım Becerileri
-Günlük Yaşam Becerileri
-Motor Becerileri
-Sosyal Beceriler
-Okuma Yazma
-Matematik

Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Program
Doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası dönemde herhangi bir nedene bağlı olarak iskelet(kemik), kas ve sinir sistemindeki bozukluklar sonucu, bedensel yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden, toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük yaşamdaki gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan, bu nedenlerle korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiye bedensel engelli bu duruma yol açan durumlara ise "Bedensel Engel" denir.
Farklı nedenlerle ve şekillerle ortaya çıkmış olan "Bedensel Engelleri" nedeni ile sağlıklı kişilerden farklılaşan, günlük yaşam aktiviteleri olumsuz etkilenmiş, eğitim hizmetlerinden gereğince yararlanamayan her yaştaki bireye aşağıdaki alanlarda ve amaçlara yönelik rehabilitasyon desteği vermekteyiz.
-Sırtüstü Motor Becerileri
-Yüzüstü Motor Becerileri
-Destekli Oturma Kaba Motor Becerileri
-Desteksiz Oturma Kaba Motor Becerileri
-Emekleme Kaba Motor Becerileri
-Dizüstü Kaba Motor Becerileri
-Destekli Ayakta Durma Kaba Motor Becerileri
Desteksiz Yürüme Kaba Motor Becerileri
-Merdiven İnip Çıkma Kaba Motor Becerileri
-İleri Düzey Fonksiyonel Beceriler
-Çizim Becerileri Modülü
-Görsel Algılama Becerileri

Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı
Bireylerin kendilerini ifade etme, iletişim kurma ve sosyal hayatı paylaşmalarındaki en önemli araçların başında dil ve konuşma gelmektedir. Bu anlamdaki dil ve konuşma bozuklukları bireylerin sözel, sözel olmayan veya sembol-işaret sistemlerini kullanarak işletişim kurma becerilerindeki kişisel sosyal eğitim ve iş hayatını etkileyen yetersizliklerdir. Herhangi bir tıbbi nedene bağlı ya da bağlı olmaksızın sesletim(artikülasyon), ses bilgisi(fonoloji), akıcı konuşma, gelişimsel dil, edinilmiş dil bozuklukları şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Dil ve Konuşma Bozuklukları Programı ve Amaçları
Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle dil ve konuşma becerileri ve günlük yaşam aktiviteleri olumsuz etkilenmiş her yaştaki bireyin genel ve gelişimsel özellikleri dikkate alınarak Dil ve Konuşma Bozukluğu olan bireylerin;
-Sesletim (artikülasyon) ve ses bilgisel farkındalık ( fonolojik) becerilerini geliştirmeleri,
-Günlük iletişimde konuşma hızını ve ritmini işlevsel ve alıcı bir şekilde kullanmaları,
-Sesini kalite, perde, şiddet, rezonans ve süre gibi özellikler yönünden yaşına ve cinsiyetine uygun olarak kullanmaları,
-Alıcı ve ifade edici dil becerilerini geliştirmeleri,
-Okuma-yazma becerilerini geliştirmeleri
-Günlük iletişim alternatif ve destekleyici iletişim yöntemlerini kullanmaları,
amaçlanmaktadır.

Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı
"Özel Öğrenme Güçlüğü", bir çocuğun zekası normal ya da normalin üstünde olmasına rağmen dinleme, düşünme, anlama, kendini ifade etme, okuma-yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına oranla düşük başarı göstermesi olarak tanımlanmakta olup, "Disleksi Okuma Güçlüğü, Disgrafi Yazma Güçlüğü ve Diskalkuli Aritmetik Bozukluk gibi farklı türlerde ortaya çıkabilmektedir.
Bu nedenle kurumumuzda "Özel Öğrenme Güçlüğü" kapsamına giren her yaştaki bireylerin genel özellikleri ile özel gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanan program ile bireylerin;
-Öğrenmeye hazırlık becerilerini geliştirmeleri,
-Okuma-yazmaya hazırlık ve okuma-yazma temel becerilerini geliştirmeleri,
-Matematik ile ilgili temel beceri ve kavramları günlük yaşamda kullanmaları,
-Sorun çözme, akıl yürütme, kıyas yapabilme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri amaçlanmakta ve beklenmektedir.

Zihinsel Engelli Bireysel Destek Eğitim Programı
"Zihinsel Engelli Olan Birey", genel anlamda zihinsel işlevler bakımından ortalamanın iki standart sapma altında farklılık gösteren, buna bağlı olarak kavramsal, pratik ve sosyal uyum becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, bu özellikleri 18 yaşından önceki gelişim döneminde ortaya çıkan ve özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler arasında en yaygın olarak tanımlanmakta olup, "Hafif", "Orta", "Ağır" ve "Çok Ağır" gibi 4 farklı düzeyde görülebilmektedir.
Bu tanıma giren her yaştaki bireylerin özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız Eğitim Programımız ile
-Bilişsel Becerilere Hazırlık
-Özbakım Becerileri
-Günlük Yaşam Becerileri
-Toplumsal Yaşam Becerileri
-Dil Konuşma Ve Alternatif İletişim Becerileri
Psikomotor Beceriler
-Sosyal Hayat
-Türkçe
-Matematik
alanlarında eğitim veriyoruz.
-